Софийският военно-окръжен съд остави в ареста 54-годишния бизнесмен Иво Масларов, обвиняем

...
Софийският военно-окръжен съд остави в ареста 54-годишния бизнесмен Иво Масларов, обвиняем
Коментари Харесай

Военният съд остави в ареста поръчителя на разстрела на Станка Марангозова

Софийският военно-окръжен съд остави в ареста 54-годишния предприемач Иво Масларов, обвиняем за поръчителството на убийството на бизнесдамата Станка Марангозова, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.
Още по темата
46-годишната жена бе убита с 3 изстрела в главата на 10 октомври 2019 година в столичния жк " Младост " от преминаващ край паркирания й автомобил моторист, до момента в който говорила по телефона с приятеля си Динко Геров. Трупът й бе открит точно от него, а до тялото на Станка имаше изкуствена бяла роза . Убиецът остави три гилзи на мястото на престъплението, а проектилите бяха открити в автомобила на Марангозова.

Доведеният наследник на някогашната обществена министърка Емилия Масларова - Иво Масларов, бе търсен по случая от 2020 година с алена бюлетина от Интерпол. На 5 октомври той беше екстрадиран у нас от Германия, където се е укривал повече от година. Освен като гарант, той е с обвиняване и в помагачество за разстрела.

Магистратите решиха, че има обосновано съмнение за съпричастност на предприемача към осъщественото закононарушение и го оставиха за непрекъснато в ареста.



 

Определението на съда може да бъде обжалвано пред Софийски военно-апелативен съд. За повдигнатото обвиняване Наказателният кодекс предвижда от 15 до 20 години отнемане от независимост, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.

Освен Масларов по делото има още трима обвинени.

Един от тях е подполковникът от Националната работа за защита (НСО) Борис Иванов, който е приел и поръчката за убийството от Иво Масларов, е разпределял дилемите сред участниците в проведената незаконна група, като обяснявал детайлите. В колата му било открито устройство за следене и подслушване.

Петър Костов е предаден на съд като физически причинител на убийството . На 10 октомври 2019 година той е наблюдавал жертвата до блок в столичния кв. " Младост ".

Спрял с мотоциклет до колата на дамата, извадил букет с изкуствени цветя и почукал на стъклото на предната лява врата. Зад букета Костов държал револвер със заглушител. След като Станка Марангозова свалила стъклото, той създал три изстрела. На жертвата били породени три огнестрелни пострадвания на главата, които довели до гибелта й. При изстрелите от букета се откъснал цвета на една роза, която паднала на асфалта.

Четвъртият обвинен е В. Д., който съгласно проверяващите, е обезпечил финансови средства, които посредством Иво Масларов са били предадени на подполковник Иванов и на стрелеца Петър Костов. За закононарушението са били набавени револвер и мотоциклет, който при оглед на 20 май 2020 година е открит благодарение на водолази във водоем край софийското село Чепинци.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР